Monday, April 8, 2013

Asigurarea obligatorie a locuintei pierde teren

Numarul politelor de asigurare obligatorie a scazut in ultimele 12 luni cu 32%, pana la un total de 333.000, conform datelor PAID. 

Din totalul acestora, cele mai multe polite au fost incheiate in Muntenia (22%), respectiv in Bucuresti (17,6%). Cele mai putine polute s-au incheiat in Maramures, respectiv doar 2,4% din total, informeaza Agerpres. 

Aproape 60% din numarul politelor provin din mediul urban. cu toate acestea, cele mai multe polite s-au incheiat pentru suma minima de asigurare de 10.000 euro, cu o prima de 10 euro, aferenta caselor din chirpici. 
Politele se pot incheia si pentru o suma asigurata de 20.000 euro si prima de 20 euro, aferenta locuintelor cu o structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alta materiale rezultate in urma unui tratament termic sau chimic.  

Politele acopera doar riscurile de inundatii, alunecari de teren sau cutremur.

Asigurarea obligatorie a locuintelor a fost un subiect de dispute aprise in ultimii ani, din cauza modificarilor legislative dese privind statutul acesteia. 

In prezent, polita emisa de PAID este obligatorie doar pentru proprietarii care nu au incheiat o polita de asigurare facultativa care sa asigure imobilul si impotriva celor 3 riscuri. 

No comments:

Post a Comment