Wednesday, March 27, 2013

Platile cu numerar intre firme ar putea fi limitate la 2.000 lei

Ministerul Finantelor Publice doreste sa reduca la 2.000 lei limita platilor in numerar care pot fi realizate intre firme. In prezent, limita este de 10.000 lei, informeaza Agerpres.  

“Se intentioneaza ca, in aceasta zona a relatiilor intre comercianti, la acest moment, sa fie redus acest plafon [...] pentru a stimula si a impinge agentii economici sa faca plati intre ei prin sisteme bancare si o extindere a zonei de aplicare a acestei limitari de la persoana juridica la persoana juridica, la comercianti, in general”, a precizat Dan Manolescu, secretar de stat in cadrul Ministerul Finantelor. 
Astfel, in proiectul de ordonanta sunt supuse acestei reglementari nu doar platile catre persoane juridice ci si plati intre persoane juridice si PFA. 

De asemenea, se doreste limitarea inclusiv a platilor pe care firmele le fac catre persoanele fizice, spre exemplu rambursari de imprumuturi sau plati de dividende, tot la plafonul de 2.000 lei in numerar, restul urmand sa se faca tot prin instrumente bancare. 

Masura are ca scop descurajarea evaziunii fiscale si eliminarea problemelor in urmarirea si administrarea tranzactiilor. 

No comments:

Post a Comment