Monday, March 25, 2013

Loteria pensiilor private s-a adjudecat cu o rata de 93% in februarie 2013

Daca la Loto 6/49 se castiga tot mai rar, loteria pensiilor private trage jokerul in fiecare luna. In runda din februarie 2013, 93% dintre noii participanti au fost repartizati prin loterie.

In februarie, peste 29.000 de romani au devenit participanti la fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II). Dintre acestia, numai 1.933 s-au interesat de pensia privata si au semnat un act de aderare.

Restul de 27.500 de persoane nu le-a pasat la ce fond de pensie privata vor plati contributii, astfel ca sistemul de repartizare aleatorie a luat decizia in locul lor. Acestia au fost impartiti in mod egal intre fondurile de pensii, fiecare dupa cum a avut noroc.
Pentru fondul de pensii Vital, loteria a asigurat 99,8% din toti clienti atrasii in luna februarie. Altfel spus, clientii atrasi in mod direct de administrator intr-o luna aproape ca se numara pe degetele de la o singura mana.

Situatia este similara la toate fondurile de pensii private. Ponderea noilor clienti veniti prin loterie inregistreaza cel mai scazut nivel la Eureko (82%), conform datelor CSSPP pentru luna februarie 2013.

Asa cum Conso.ro a semnalat in mod repetat, sistemul de loterie a devenit in ultimii ani un model de business pe piata pensiilor private: poti sa nu faci absolut nimic si totusi vei avea mai multi clienti, de la care sa incasezi comisioane pana cand acestia vor iesi la pensie.

No comments:

Post a Comment