Monday, May 22, 2017

Leul dezechilibrat de climatul politic din SUA

Climatul politic negativ din SUA se resimte si la nivelul cursului de schimb euro-leu. Acesta a inregistrat o crestere de aproape 2 bani joi depasind nivelul de 4,57 lei pentru un euro joi. Vineri moneda europeana a revenit usor pe scadere, pana la un curs de 4,5616 lei.
Cotatia afisata de banca centrala s-a ridicat joi la cel mai inalt nivel din ultimii 4 ani si 7 luni, cresterea fiind indusa in principiu de climatul politic negativ din SUA, pe fondul faptului ca presedintele Donald Trump incalca unele promisiuni electorale, ceea ce atrage subrezirea autoritatii acestuia si riscul aparitiei unor piedici viitoare in parlament, potrivit economistului sef al ING Bank, Ciprian Dascalu.

Vineri, in jurul orei 13.00, cotatiile pe piata valutara interbancara fluctuau in jurul nivelului de 4,56 lei pentru un euro, in scadere cu 0,2% fata de nivelul de referinta din sedinta anterioara.

Prognoza ING Bank prevede insa o scadere treptata a cursului in perioada urmatoare, euro urmand sa coboare treptat pana la un nivel de 4,5 lei. Pentru finele anului, asteptarile bancii vizeaza un curs de 4,45 lei/ euro.

No comments:

Post a Comment