Wednesday, January 20, 2016

Piata RCA atrage noi jucatori

Intr-un moment in care piata asigurarilor auto obligatorii, RCA, este dominata de dispute intre clienti, asiguratori si autoritatea de supraveghere in privinta tarifelor, un nou jucator isi anunta intrarea. Grawe Romania vrea sa vanda polite auto, inclusiv RCA, in ciuda faptului ca firmele deja implicate spun ca au pierderi pe acest segment. 

Compania a depus, in cursul lunii decembrie 2015, la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), dosarele de autorizare pe doua clase de asigurare: clasa 3 - Asigurari de mijloace de transport terestru altele decat cele feroviare (CASCO) si clasa 10 - Asigurari de raspundere civila pentru autovehicule (RCA + CMR), se arata intr-un comunicat al Grawe Romania. 


Potrivit documentului, procesul de autorizare va dura cateva luni, deoarece, dupa autorizarea pe clasa 10, exista inca o etapa obligatorie, de solicitare a autorizarii pe Norma RCA.

Intrarea companiei pe segmentul auto se incadreaza in strategia generala la nivelul grupului, avand in vedere ca societatile din cadrul Grawe din Austria, Slovenia, Croatia, Bosnia, Ucraina si Moldova sunt deja active pe aceasta piata. ”Grawe este un brand consacrat ca apartinand unui asigurator de retail si acest aspect nu se va schimba – clientul persoana fizica este in centrul atentiei noastre”, sustine  presedintele directoratului Grawe, Paul Swoboda.

Dupa finalizarea procesului de autorizare pe linia auto, strategia de distributie a acestor noi produse va ingloba canalele de vanzare directa, parteneriatele speciale cu brokeri selectati si utilizarea portofoliului de clienti existent, se mai arata in comunicatul companiei.

No comments:

Post a Comment