Thursday, January 28, 2016

Nextebank va subscrie la majorarea capitalului Carpatica

Actionarii Bancii Carpatica anunta investitorii ca au ajuns la un acord cu Nextebank sa participe la majorarea de capital, operatiune care care presupune un aport de numerar de circa 99 de milioane de lei. In urma tranzactiei, cumparatorul va detine 47% din capitalul bancii din Sibiu. 
Potrivit unui comunicat al bancii Carpatica, transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Nextebank a fost de acord sa subscrie, ”nu mai tarziu de data de 29 ianuarie 2016, 986.663.916 actiuni nou emise de Banca Carpatica (care reprezinta 47% din capitalul majorat) la un pret de 0,1001 lei/actiune.

Dupa finalizarea achizitiei, Nextebank intentioneaza sa repuna in discutia actionarilor bancii din Sibiu fuziunea celor doua institutii prin absorbtia Nextebank de catre Banca Carpatica, plasata mai bine in clasamentul dupa active. Totodata, Nextebank a anuntat si finalizarea achizitiei liniei de afaceri si a actiunilor Patria Credit. 

In plus, presedintele Consiliului de Administratie al Nextebank, Horia Manda, sustine ca institutia a primit autorizatia de la Banca Nationala a Romaniei pentru a participa la majorarea capitalului Bancii Comerciale Carpatica. 

Anul trecut, actionarii Carpatica au negociat vanzarea bancii cu fondul de investitii JC Flowers, dar tranzactia era conditionata si de preluarea Piraeus Bank Romania, operatiune respinsa, insa, de catre banca-mama din Grecia.

La finele anului trecut, BCC a inregistrat o pierdere de 85,4 milioane de lei si a ajuns cu solvabilitatea la 7%, sub pragul minim reglementat de normele BNR, de 8%.

No comments:

Post a Comment