Friday, July 31, 2015

Asiguratorii risca 10% din primele subscrise

Companiile de asigurari investigate de Consiliul Concurentei pentru schimb de informatii si intelegeri in legatura cu preturile risca amenzi de pana la 10% din primele incasate, daca suspiciunile se confirma. Afirmatia ii apartine presedintelui Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. 

"Suspectam o coordonare a comportamentului intre companii pe baza unui schimb de informatii. Ele aveau acces prin intermediul unei platforme la cifrele de vanzari ale concurentilor lor - puteau sa stie preturi, volume, tipurile de clienti si produsele, iar acest lucru le permitea sa-si ajusteze comportamentul si in felul aceste sa nu ofere cele mai bune preturi si conditii clientilor lor", a explicat Chiritoiu. 

El a explicat ca au fost deja descinderi la sediile principalelor companii si s-au colectat documente de acolo, pe baza mandatului de dat de judecator.

Presedintele Consiliului a mai spus ca ancheta poate dura pana la doi ani, insa, in functie de complexitatea cazului, pot fi investigatii mai scurte.


Pe de alta parte, reprezentantii Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR) au precizat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca au incredere ca analiza Concurentei va arata ca ingrijorarle avute in vedere la deschiderea procedurii nu reprezinta o incalcare a regulilor de concurenta.

Mai mult, UNSAR va colabora "cu toata disponibilitatea" cu Consiliul Concurentei in vederea clarificarii si inlaturarii eventualelor ingrijorari care au stat la baza deschiderii acestei proceduri, mai spus reprezentantii companiilor investigate. 

Consiliul Concurentei a declantat o investigatie privind posibila incalcare a regulilor nationale si comunitare de concurenta de catre Media Xprimm, UNSAR, societatile de asigurare membre UNSAR, precum si alte societati de asigurare.

No comments:

Post a Comment