Monday, June 8, 2015

Fond de investitii in dolari la BRD

BRD Asset Management a obtinut avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru lansarea fondului deschis de investitii BRD USD. Acesta va fi al saptelea fond din portofoliul managerului si al treilea fond denominat in dolari din piata. 

Institutia, al treilea manager de fonduri ca marime din piata romaneasca, gestioneaza active in gestiune de 2,6 miliarde de lei. 

Autorizarea fondului denominat in dolari are loc in contextul in care dolarul s-a apreciat puternic fata de leu in ultimele 12 luni, cu circa 20%. De la inceputul acestui an, dolarul american a castigat 3% in raport cu leul.

Investitorii in fonduri denominate in dolari castiga din randamentul fondului, dar si din aprecierea valutei americane. Insa, daca leul se apreciaza in raport cu dolarul, atunci investitorul suporta pierderea generata de diferenta de curs.

Fonduri denominate in dolari administreaza sin Raiffeisen Asset Management (fond inchis) si OTP Asset Management (fond deschis). Cele doua fonduri au obtinut, in acest an, randamente cuprinse intre 0,7% si 1,6%.

No comments:

Post a Comment