Monday, June 8, 2015

Creste numarul de asigurari pentru malpraxis

Companiile de asigurari din Romania au inregistrat, in primele trei luni din acest an, primele brute subscrise pentru asigurari de raspundere civila medicala (malpraxis) in valoare de 11,95 milioane de lei. Datele sunt cuprinse in raportului trimestrial publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).
Potrivit ASF, in intervalul ianuarie-martie 2015 au fost incheiate 126.358 de contracte de asigurari de raspundere civila medicala. Astfel, intr-un singur triemstru, s-au incheiat mai mult de jumatate din cele incheiat in tot anul 2014. 

In acelasi timp, companiile de asigurari au achitat despagubiri in valoare de 271.070 lei pe acest segment de asigurari.

Politele malpraxis au reprezentat, in perioada mentionata, 0,76% din total prime brute subscrise pentru asigurari generale.

In 2014, primele brute subscrise pentru asigurari de raspundere civila medicala au insumat 40,75 milioane de lei, avand o scadere importanta fata de anul anterior, cand politele malpraxis au totalizat 109,8 milioane de lei.

No comments:

Post a Comment