Tuesday, March 10, 2015

ARB lanseaza un site de educatie financiara

Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a lansat un site de educatie financiara care isi propune sa promoveze pentru publicul larg informatiile de natura financiar bancara care permit asumarea corespunzatoare a drepturilor, obligatiilor si riscurilor de natura financiara. ARB face acest demers in conditiile in care doar 50% dintre romanii adulti nu utilizeaza produse si servicii bancare. 

Lansarea portalului face parte din seria de evenimente pe care ARB le desfasoara in cadrul programului European Money Week, care se deruleaza la nivel european in perioada 9 -13 martie 2015.

"Invitam persoanele interesate de notiunile financiar bancare privind drepturile, obligatiile si riscurile in creditare, de economisire, de solutiile generale pentru restructurarea creditelor sau de modalitatea de evitare a fraudelor sa acceseze site-ul www.educatiefinanciara.info. 
Vom continua sa adaugam informatii noi prin valorificarea expertizei specialistilor din sistemul bancar pentru a veni cat mai aproape de nevoile de informare ale clientilor institutiilor de credit si ale persoanelor nebancarizate. Aproximativ 50% dintre romanii adulti nu utilizeaza produse si servicii bancare. Dorim sa promovam pentru publicul larg informatiile de natura financiar bancara carepermit asumarea corespunzatoare a drepturilor, obligatiilor si riscurilor de natura financiara. ARB si institutiile de credit membre au derulat deja si vor continua sa dezvolte proiecte de educatie financiara si de gestionare corespunzatoare a bugetelor", a declarat presedintele ARB, Radu Ghetea, prin inetrmediul unui comunicat de presa. 

Programul European Money Week este lansat la initiativa asociatiilor bancare membre ale Federatiei Bancare Europene, la care Asociatia Romana a Bancilor este membra, si consta in desfasurarea, in premiera, a unei serii de evenimente si actiuni de educatie financiara in perioada 9 - 13 martie 2015 in 23 din cele 28 de state europene care s-au inscris in program. 

„Obiectivul organizarii European Money Week, pe baze anuale, este cresterea nivelului de constientizare la nivel european privind importanta educatiei financiare”, se precizeaza in comunicatul citat.

No comments:

Post a Comment