Friday, February 27, 2015

Inca 3 banci acorda credite crescatorilor de pasari in baza subventiei APIA

UniCredit Tiriac Bank, OTP Bank si Piraeus Bank se alatura bancilor care vor acorda credite pentru finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii de subventii APIA pentru cresterea de pasari. 

Astfel, numarul de banci cu care FNGCIMM a semnat conventii pentru astfel de finantari se ridica la sapte. 

Potrivit acestor conventii, clientii bancilor semnatare pot beneficia de garantarea creditelor de catre Fonsul National de Garantare a Creditelor pentru IMM, in procent de maxim 80% din valoarea creditului.

„Beneficiarii, IMM-uri definite conform  legii, trebuie sa se incadreze in criteriile de eligibilitate ale finantatorului, sa detina adeverintele emise de APIA, sa nu se afle in dificultate financiara in sensul prevederilor Comunicarii Comisiei Europene privind orientarile comunitare privind ajutorul de stat pentru salvarea si restructurarea intreprinderilor in dificultate si sa nu beneficieze de garantii de la alte Fonduri de garantare pentru finantarea accesata”, se precizeaza intr-un comunicat al fondului.

Pentru obtinerea garantiei, beneficiarii vor depune la banca finantatoare documentatia de credit, iar garantia va fi acordata, la solicitarea bancii, dupa analiza acestei documentatii.

Comisionul de garantare se plateste o singura data si va fi stabilit pe baza ratingului atribuit de institutia finantatoare, in functie de suma efectiv garantata.

Celelalte patru banci cu care Fondul a incheiat conventii pentru astfel de garantii sunt CEC Bank, Banca Comerciala Carpatica, Banca Transilvania si EximBank, urmand ca si alte banci sa se inscrie in perioada urmatoare, se precizeaza in comunicat.

No comments:

Post a Comment