Wednesday, January 14, 2015

Carpatica Asig isi majoreaza capitalul cu un milion de lei si nu se dizolva

Carpatica Asigurari, societate aflata in redresare financiara, isi va majora capitalul social cu 1 milion de lei, prin aportul in numerar al actionarului majoritar.

Decizia a fost aprobata de actionari in data de 2 decembrie 2014 si publicata in Monitorul Oficial in 9 ianuarie 2015. In plus, actionarii au mai decis ca societatea Carpatica Asigurari sa nu fie dizolvata, dar aceasta decizie este valabila dupa obtinerea avizului ASF.

Astfel, capitalul social al companiei va creste de la 20,8 milioane de lei la  21,8 milioane de lei.  
Referitor la faptul ca actionarii nu au aprobat dizolvarea societatii, in Hotararea AGA se explica faptul ca, in cazul in care „consiliul de administratie, respectiv directoratul, constata ca, in urma unor pierderi, stabilite prin situatiile financiare anuale aprobate conform legii, activul net al societatii, determinat ca diferenta intre totalul activelor si totalul datoriilor acesteia, s-a diminuat la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social subscris, va convoca de indata adunarea generala extraordinara pentru a decide daca societatea trebuie sa fie dizolvata”.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in data de 9 septembrie 2014, planul de redresare financiara pentru Carpatica Asigurari, care contine masuri menite sa conduca la restabilirea situatiei financiare si a solvabilitatii societatii pana la data de 31 decembrie 2015.

No comments:

Post a Comment