Saturday, December 20, 2014

Creditul bancar, locul 3 in topul surselor de finantare pentru companii

Creditele obtinute de la banci reprezinta ca importanta doar a treia sursa de finantare utilizata de catre companii, arata un sondaj BNR.

Reinvestirea profitului sau vanzarea de active a reprezentat in perioada aprilie-septembrie 2014 optiunea de finantare aleasa de catre 46% dintre respondenti.

Finantarea bancara, pentru al treilea semestru consecutiv, a inregistrat un grad de utilizare redus (de exemplu, doar 8% din companii au indicat utilizarea descoperitului de cont bancar sau a liniilor de credit, celelalte categorii de credit bancar fiind selectate de un numar mult mai mic de companii).
Creditele avand garantia fondurilor de garantare au fost utilizate marginal in perioada aprilie – septembrie 2014 (2% din firme).

Din perspectiva marimii companiilor, corporatiile au dovedit o apetenta superioara pentru finantarea bancara, 34% dintre companiile de mari dimensiuni declarand ca au apelat la un descoperit de cont bancar sau linii de credit si doar 12% dintre corporatii au solicitat credite pentru investitii.

No comments:

Post a Comment