Tuesday, November 25, 2014

Portofel electronic pentru tichete de masa

Ministerul de Finante a pus in dezbatere publica normele de aplicare pentru emiterea tichetelor de masa pe suport electronic.

Potrivit proiectului, angajatorii vor stabili impreuna cu reprezentantii salariatilor, clauze privind acordarea alocatiei individuale de hrana sub forma tichetelor de masa, precum si forma suportului acestora, respectiv suport electronic si/sau hartie.

In cazul acordarii tichetelor de masa in format electronic, angajatorii vor alimenta suportul electronic cu valoarea nominala aferenta tichetelor de masa, care va fi folosita exclusiv pentru achizitionarea de produse alimentare, fara a fi permisa efectuarea de operatiuni de retragere de numerar.
O alta noutate este aplicarea unitara a reglementarilor in cazul salariatilor care lucreaza in regim de tura. Numarul de tichete de masa la care o persoana are dreptul pe luna se calculeaza adunand numarul de ore lucrate si impartind aceasta suma la 8.

Numarul de tichete acordate intr-o luna nu poate depasi numarul de zile lucratoare din luna respectiva.

Noile reglementari creeaza angajatilor posibilitatea de a utiliza mai flexibil tichetele de masa, deoarece vor fi eliminate prevederile care limiteaza utilizarea a maximum 2 tichete de masa pe zi.

No comments:

Post a Comment