Tuesday, October 21, 2014

Bursa a pierdut intr-o saptamana dobanda bancara pe un an

In ton cu pietele externe, toti indicii bursei au pierdut teren saptamana trecuta, corectiile fiind cuprinse intre 2,9% (BET-NG, indicele “energetic”) si 2,4% ROTX. 

Fata de inceputul anului, indicii romanesti sunt impartiti intre zona de crestere (BET +4,8%, BET-NG 2,9%, BET-XT 2,3%) si cea de corectii (BET-FI -3,5%, ROTX-4,1%, BET-BK -0,9%)

Inrautatirea prognozelor de crestere pentru economia europeana coroborata cu neintelegerile cu privire la programul de relaxare fiscala propus de BCE au fost intre factorii principali care au determinat o volatilitate mai ridicata a indicilor bursieri europeni, acestia depreciindu-se si cu procente de peste 3% in cursul zilelor de miercuri si joi.
“In acest context extern nefavorabil, investitorii prezenti pe piata noastra au reactionat in prima parte a saptamanii prin marcari de profituri lejere, cotatiile majoritatii actiunilor si ale indicilor locali nesuferind corectii semnificative", se arata intr-un raport pentru clienti al unei societati de investitii financiare. 

Apoi, in zilele de miercuri si joi, am asistat la corectii substantiale ale indicilor autohtoni, aproape actiunile lichide, suferind pierderi importante. Ultima zi a saptamanii a adus insa reveniri semnificative pentru indicii locali, urmand evolutia de pe pietele internationale.

No comments:

Post a Comment