Wednesday, October 15, 2014

Actionarii Astra au respins raportul KPMG care arata pierderi aproape egale cu subscrierile

In AGA desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute, actionarii Astra Asigurari au respins raportul pe 2013 al administratorului special KPMG, ce indica pierderi de 917 milioane lei la prime subscrise de 919 milioane lei, pe motiv ca situatia companiei este ingreunata suplimentar si sunt pusi pe fuga potentialii investitori.

Cu o prezenta de 98% din capitalul social, AGA Ordinara de la Astra a respins situatiiile financiare pentru exercitiul financiar 2013 si bugetul de venituri si cheltuieli pe 2014 si a decis o noua auditare a situatiilor financiare, proces ce va fi efectuat de un alt auditor decat cel statutar (in prezent Deloitte Audit SRL).

In mai multe randuri conducerea ASF isi exprimase opinia ca redresarea situatiei de la Astra se va putea realiza numai prin cooptarea unui investitor strategic in actionariat, care sa vina cu o infuzie de capital, cel mai vehiculat nume fiind compania poloneza PZU.

Simultan cu AGO, actionarii intruniti intr-o adunare generala extraordinara au adoptat propunerea administratorului special potrivit careia, daca societatea inregistreaza pierderi iar activul net al societatii (diferenta dintre totalul activelor si totalul datoriilor) se diminueaza la mai putin de jumatate din valoarea capitalului social, compania sa nu fie dizolvata (legea societatilor comerciale nr. 31/1990 prevedea convocarea unei adunari generale extraordinare a actionarilor pentru a decide daca societatea se dizolva sau nu).

No comments:

Post a Comment