Thursday, September 18, 2014

Service-urile auto sesizeaza evaziunea fiscala de sub umbrela despagubirilor RCA in regie proprie

Peste 88.000 de posesori de polite RCA au fost despagubiti prin sistemul in regie proprie in ultimul an in Romania, acestia reparand autovehiculele avariate in unitati clandestine, sustin reprezentantii service-urilor auto.

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a transmis autoritatilor o sesizare privind fenomenul evaziunii fiscale in crestere in domeniul reparatiilor auto, generat de anumite societati de asigurare care subevalueaza despagubirea RCA prin asa-numitul sistem “regie proprie”. In acest fel, 30 % din daunele RCA sustin o evaziune fiscala de peste 57 milioane euro, apreciaza ASSAI. 
Mai multe societati de asigurari cu o cota de piata importanta pe segmentul RCA pun in prcatica proceduri care le permit sa achite doar aproximativ 35% din valoarea reala a costurilor de reparatie, arata ASSAI.

“Cu o suma de bani derizorie acordata sub titlul de despagubire, pagubitii RCA ajung sa isi efectueze reparatiile auto in service-uri clandestine si neautorizate RAR si cu piese ieftine din dezmembrari sau neomologate. In aceasta situatie, pagubitii RCA nu beneficiaza de documente fiscale, de garantia pieselor si a manoperei, spune  Cristian Muntean, presedinte ASSAI.

No comments:

Post a Comment