Monday, September 29, 2014

Exitul Enel nu mai e sigur, cotatiile Electrica sufera

Dupa ce actiunile Electrica au atins un maxim de 13,2 lei saptamana trecuta, pe fondul speculatiilor ca societatea va prelua o parte a operatiunilor Enel, zvonurile ca Enel ar vrea 1,8 miliarde de euro pentru participatiile sale sau nu mai vinde deloc n-au picat bine investitorilor.

Actiunile Electrica urcasera vertiginos in ultima luna de la 11 la 13 lei/actiune in asteptarea unui anunt privind posibila preluare a Enel Muntenia, desi nu era deloc clar daca societatea are resursele diponibile. 
Surse citate azi de Ziarul Financiar arata ca italienii ar fi dispusi sa renunte la prezenta in Romania numai daca vor primi 1,8 miliarde euro pentru cele 3 distributii de energie electrica din dotare, o suma considerabila pentru resursele Electrica (a strans mai putin de 450 milioane euro in urma unei oferte publice derulate prin bursa), chiar daca ne-am raporta doar la „perla coroanei”, Enel Distributie Muntenia.

O actiune Electrica era cotata azi la ora 12 la BVB la 12,7 lei (-1,8% fata de inchiderea de ieri). Ramane de vazut daca preturile se vor intoarce la 11 lei/actiune in ipoteza ca Enel ramane pana la urma captiv in Romania.

No comments:

Post a Comment