Friday, September 19, 2014

Asiguratorii apara despagubirile RCA in regie proprie

UNSAR considera ca despagubirea in regie proprie reprezinta un drept al asiguratului, reglementat de ASF, iar asiguratul poate cere suplimentarea platilor. Asociatia se apara de acuzele service-urilor independente replicand ca evaziunea in domeniu apare cand nu se elibereaza facturi la service nu cand se subevalueaza dauna.

Intr-un comunicat transmis de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), asiguratorii se considera calomniati de Asociatia Societatilor de Service Independente (ASSAI) respingand acuzele ca practicarea despagubirilor in regie proprie pentru daunele RCA ar subevalua intentionat valoarea despagubirii si ar genera evaziune fiscala.
UNSAR arata ca despagubirile in regie proprie sunt reglementate (Ordinul 14/2011), practicate si in alte state europene si pot fi considerate un drept al asiguratului, care poate solicita inclusiv majorarea sumelor pentru reparatia autovehicolului, in cazul in care costurile cu reparatia se dovedesc mai mari decat cele estimate initial, suplimentare demonstrata pe baza devizului si a facturilor eliberate de unitatea care a facut reparatia. 

UNSAR considera ca evaziunea fiscala in crestere semnalata de ASSAI in legatura cu reparatiile auto nu este o consecinta a despagubirilor in regie proprie ci a refuzului de a elibera facturi al unor service-uri auto.

No comments:

Post a Comment