Friday, January 10, 2014

Cursul BNR trece din nou de 4,5 lei pentru un euro

In urma anuntului de scadere a dobanzii cheie de catre BNR la minimul istoric de 3,75%, cursul de referinta a inregistrat o crestere de peste 3 bani.  Noul nivel este 4,5290 lei pentru un euro. 

Acesta este cel mai inalt nivel publicat de BNR de mai bine de jumatate de an. Un curs mai mare, de 4,534 lei pe euro, a fost afisat pe 20 iunie 2013.

Deprecierea leului fata de ziua anterioara fost la 0,7% in raport cu euro. Cotatiile valutare interbancare oscilau in jurul nivelului de referinta, dupa anuntarea fixingului, intervalul de fluctuatie fiind intre 4,528 – 4,533 lei pentru un euro.


Guvernatorul a numit insa variatiile de 5% ale leului in jurul valorilor curente drept „normale”, mentionand in acelasi timp ca se teme mai degraba de lipsa potentialului de depreciere a leului in urma masurilor recente, se arata intr-un raport ING Bank.

 “Credem ca deciziile semnificative de ieri si toleranta la volatilitate sugereaza ca BNR nu este ingrijorata de eventuale presiuni puternice asupra leului. Totusi, prognoza noastra de intarire a monedei locale pe termen scurt s-a mai temperat ieri, intrucat oscilatiile respective au avut loc pe volume semnificative ce sugereaza o consolidare la nivelurile actuale”, au precizat analistii ING Bank.

No comments:

Post a Comment