Monday, January 20, 2014

Credite auto: Ofertele s-au ieftinit, dar sunt mai putine

Scaderea vanzarilor de autoturisme a descurajut unele banci sa mai acorde credite auto, astfel ca numarul ofertelor a devenit mai restrans in ultimul an. Bancile active au ieftinit imprumuturile, in special, cele cu dobanda variabila.

Creditele auto au costuri mult mai mici decat imprumuturile de nevoi personale, astfel ca obtinerea unui astfel de credit specializat aduce consumatorilor economii de costuri importante. Din pacate, numarul bancilor care dispun de asemenea oferte este in scadere.

Piata auto a fost afectata puternic de criza financiara, iar vanzarile de autoturisme au scazut foarte mult. In aceste conditii, o serie de banci si-au pierdut interesul pentru acest tip de finantare. In cursul lui 2013, banci precum UniCredit, Garanti sau OTP au eliminat din oferta creditul auto.

Institutiile care inca mai ofera credite auto au ieftinit insa imprumuturile. Cele mai ample reduceri se observa la ofertele cu dobanda variabila. In acest caz, DAE s-a redus cu 3-4 puncte procentuale fata de perioada similara din 2013. 

In prezent, DAE a coborat chiar si sub pragul de 10%, in cazul celor mai avantajoase oferte.

In schimb, in cazul ofertelor cu dobanda fixa, costurile s-au dovedit mult mai rigide pana acum si aproape nu s-au inregistrat deloc scaderi.

Oferta de credite auto poate fi comparata pe Conso.ro in sectiunea de Credite auto. Consumatorii pot gasi cel mai ieftin imprumut, in functie de suma si perioada dorita.

No comments:

Post a Comment