Friday, January 24, 2014

ASF a dat amenzi de aproape 800.000 lei pe piata asigurarilor in 2013

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dat amenzi de 782.000 lei in sectorul asigurarilor, de la infiintare si pana la sfarsitul lui 2013.

Cele mai relevante sanctiuni s-au aplicat pentru societatile Onix Asigurari, Astra Asigurari, Omniasig si Euroins. 

La Astra si Omniasig, ASF a amendat conducerea fiecarei societati cu cate 130.000 lei, din cauza modului defectuos in care s-au solutionat dosarele de dauna pentru asigurarile RCA. 

Cele mai dure masuri au fost luate fata de Euroins, care si-a pierdut temporar dreptul de a mai emite noi polite RCA.  In plus, conducatorii au primi amenzi de 100.000 lei.
ASF precizeaza ca obiectivul supravegherii este acela de conformare voluntara a industriei si nu de conformare in urma aplicarii de amenzi.

Comparativ cu amenzile aplicate in statele occidentale, amenzile aplicate de ASF sunt extrem de mici, pentru a avea un efect de descurajare a societatilor de asigurare.  De exemplu, in Marea Britanie, un asigurator risc amenzi de milioane de lire sterline in cazul in care consumatorii sunt prejudiciati. La noi, toate amenzile dintr-un an nu reprezinta nici 200.000 euro.

No comments:

Post a Comment