Thursday, July 25, 2013

Neplata despagubirilor este principalul motiv de nemultumire al asiguratilor

Principalul motiv de nemultumire al asiguratilor il reprezinta neplata despagubirilor. Astra, Omniasig, Euroins si Asirom sunt societatile pentru care s-au strans cele mai multe reclamatii.

In 2012, populatia a efectuat 7.405 de petitii intemeiate la Comisia de Suparveghere a Asigurarilor (CSA). Aproape 94% dintre acestea au reprezentat nemultumiri cu privire la plata despagubilor, conform raportului anual publicat de CSA.

Raportul mentionat arata ca majoritatea reclamatiilor sunt legate de asigurarile auto: RCA (66%), CASCO (24%) si Carte verde (8%). 

In total, s-au identificat 4 societati pentru care s-au primit cele mai multe reclamatii: Astra Asigurari (31% din total), Euroins (20%), Omniasig (18%) si Asirom (12%). Impreuna au adunat 83% din toate petitiile primite de CSA.

Pe de alta parte, cele mai putine reclamatii s-au facut la Allianz Tiriac, Groupama si Generali.

Pentru a veni in sprijinul pagubitilor, CSA a analizat in mod separat 962 de solicitari ale unitatilor reparatoare, iar 720 dintre acestea s-au finalizat prin plata despagubirilor solicitate.

In cursul anului trecut, CSA a sanctionat conducerea a 5 asiguratori: Astra, Omniasig, Euroins, Asirom si Carpatica Asig.

No comments:

Post a Comment