Friday, May 10, 2013

Basescu: Sectorul economiei de stat, profund necompetitiv si politizat

Presedintele Basescu a criticat dur situatia sectorului economiei de stat, profund necompetitiv si politizat, cu o eficienta redusa comparativ cu cea inregistrata de sectorul privat. 

In cadrul unui interviu acordat site-ului de stiri Caleaeuropeana.ro, presedintele Traian Basescu a facut o scurta analiza a economiei Romaniei, punand in comparatie sectorul privat cu cel public. In timp ce sectorul privat ramane competitiv iar exporturile sunt in crestere, sectorul de stat ramane mult in urma, una din cauze fiind si politizarea conducerii. 
„In ceea ce ne priveste, avem un sector privat al economiei care este competitiv, ca dovada exporturile cresc continuu si, in aceeasi economie, avem un sector de stat profund necompetitiv, grav afectat de managementul politizat si de firmele protejate de oameni politici sau chiar de partide”, a precizat Basescu. 

„Aici se incadreaza si companiile feroviare si Transgaz sau Romgaz, si Termoelectrica si Hidroelectrica si Oltchim, precum si multe altele sau chiar institutii de autoritate ale statului care sunt, de asemenea, profund afectate de politizare, ca de exemplu ASF, ANAF, ANRE, etc”, a mai adauga acesta. 

No comments:

Post a Comment