Thursday, April 18, 2013

Cursul euro/leu a scazut la minimul ultimei luni

Euro a scazut sub pragul de 4,37 lei la BNR in sedinta de miercuri, cel mai mic nivel din ultima luna. Analistii nu considera insa ca leul s-ar putea aprecia peste acest nivel in viitorul apropiat. 

Cotatiile au scazut pana aproape de 4,36 lei pentru un euro in debutul sesiunii de miercuri, posibil pe fondul imbunatatirii sentimentului din pietele internationale. In apropierea acestor nivelyri atinse ultima data in urma cu o luna, cererea comerciala si temerile legate de interventii ale bancii centrare au fost probabil impulsionate, iar moneda locala si-a temperat apreciere. 

“Pe masura ce ne apropiem de licitatia de obligatiuni pe 5 ani dse joi, credem ca leul se va stabiliza la nivelurile atinse in urma aprecierii recente, insa vedem un potential limitat pentru o intarire a monedei locale astazi”, au precizat analistii ING Bank. 

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,3668 lei pentru un euro. La inchiderea sedintei, cotatiile se incadrau in intervalul 4,3620 – 4,3670 lei pentru un euro. 

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul de vanzare porneste de la un minim de 4,3900 lei pentru un euro, in timp ce cursul de cumparare ajunge la un maxim de 4,3461 lei pentru un euro. 

No comments:

Post a Comment