Friday, March 29, 2013

BCR vine cu noi scaderi de cost pentru a atrage clienti la creditele in lei

BCR a decis reducerea dobanzilor la creditele ipotecare in lei cu 1,1 procente. Este a doua reducere pe care banca o realizeaza in ultimele luni, dupa ce a renuntat la oferta de credite in valuta. 

Creditul imobiliar Casa Mea are de acum o dobanda redusa, formata din Robor la 6 luni plus o marja fixa cuprinsa intre 1,3% si 1,5%, in functie de disponibilitatea clientului de a-si vira salariul prin BCR. Oferta este valabila doar pentru clientii care au un avans propriu de minim 35%. 
Este a doua oara in acest an cand BCR reduce dobanda la creditele in lei. In ianuarie, banca a scazut marjele de dobanda cu 0,4% atat in cazul creditelor ipotecare cat si in cazul creditelor de nevoi personale cu ipoteca. 

La finalul anului trecut, BCR a luat decizia de a nu mai acorda credite in valuta decat solicitantilor care inregistreaza venituri indexate in euro. 

“Consideram ca noile niveluri ale dobanzilor, coroborate cu trendul descrescator inregistrat in ultima perioada al indicelui Robor, precum si cu eliminarea riscului valutar, conduc la inexistenta unei diferente intre costul total al unui credit in euro si al unui credit acordat in lei”, a precizat Ioana Mihai, sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR. 

No comments:

Post a Comment