Thursday, July 25, 2019

Cum pot plati cu Apple Pay?

Apple Pay este disponibil si in Romania, astfel ca detinatorii de carduri Visa si Mastercard pot face plati contactless utilizand un dispozitiv iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac.


Pentru a utiliza Apple Pay trebuie sa detii un dispozitiv Apple (iPhone, Apple Watch, iPad sau Mac) si un card Visa sau Mastercard.

Apple Pay iti permite sa inlocuiesti cardul cu telefonul atunci cand faci plati contactless. In loc sa treci cardul prin dreptul terminalului de plata, apropii acum telefonul. De asemenea, Apple Pay permite plata in aplicatii si pe internet (utilizand Safari si alegand Apple Pay ca metoda de plata).

Pentru fiecare tranzactie va trebuie sa te autentifici prin Face ID, Touch ID sau parola. In plus, in cazul tranzactiilor la comercianti va trebui sa introduci uneori si codul PIN al cardului.

Cum este inrolat cardul in Apple Pay?

Ca sa adaugi un card in Apple Pay, deschizi aplicatia Apple Wallet, apesi butonul “+” si urmezi instructiunile. Apple Pay nu salveaza informatiile despre card (numar card, data de expirare sau codul de securitate) ci creeaza un identificator digital unic sau ‘token” pentru fiecare dispozitiv. 

Astfel, informatiile despre cont si card nu sunt niciodata dezvaluite, pentru a oferi un nivel suplimentar de securitate.

La ce banci este disponibil?

Apple Pay este disponibil momentan la Banca Transilvania, ING Bank, Unicredit, Orange Money, Revolut, Edenred si Monese.

In curand, va fi disponibil si pentru clientii BCR, Raiffeisen Bank, OTP Bank si Sodexo.

No comments:

Post a Comment