Monday, May 4, 2015

Actionarii Carpatica au respins majorarea de capital

Banca Carpatica nu reuseste sa gaseasca o solutie pentru problemele cu care se confrunta. Actionarii au respins, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, atat propunerea de micsorare a capitalului social pentru reducerea pierderilor, dar si propunerea de majorare de capital.

Principala problema cu care se confrunta banca este lipsa capitalului. Institutia a incercat constant, in ultimii ani, sa atraga un investitor strategic. Anul trecut, Carpatica a incercat o fuziune cu Nextebank, iar in 2011 au existat zvonuri privind negocieri cu fondul de investitii AnaCap. Insa in niciun caz nu s-a ajuns la o finalizare. 

In plus, in cadrul AGA presedintele Consiliului de Supraveghere al Bancii, Nicolae Petria, si unul din membrii Consiliului, Doina Toader, si-au dat demisia din functiile ocupate din anul 2012. Decizia acestora a survenit pe fondul unor viziuni diferite fata de cea a actionarilor cu privire la evolutia bancii, se arata in comunicat. 

Carpatica este listata la Bursa de Valori Bucuresti, iar in prezent are o capitalizare bursiera de aproximativ 132 milioane de lei.

No comments:

Post a Comment