Tuesday, May 12, 2015

20 milioane de euro credite pentru IMM

ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE de peste 10 milioane de euro in moneda europeana si alte 10 milioane de euro in lei, de la data semnarii primului acord cu Fondul European de Investitii, in decembrie 2013. Pana la finalul acestui an, banca mai are disponibil de finanatre din aceasta facilitate in suma de 12 milioane de euro. 

Imprumuturile pot fi accesate de catre intreprinderile mici si mijlocii pentru investitii si pentru finantarea activitatii curente pe termen scurt si mediu, se arata intr-un comunicat al bancii. 

Creditele JEREMIE sunt acordate in conditii preferentiale, cu o dobanda partial subventionata, redusa cu 50% fata de nivelul standard, ca ai comisioanele aferente, si cu cerinte reduse de garantii.

Aceasta finantare beneficiaza de sprijin in baza unui program operational sectorial co-finantat de Fonduri Structurale ale Uniunii Europene prin intermediul initiativei JEREMIE. In mod specific, initiativa este implementata in Romania in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivtaii Economice”, cu fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala. 

JEREMIE ("Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises") este o initiativa comuna a Comisiei Europene si a Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana in cadrul Fondurilor Structurale pentru perioada 2007-2013.

No comments:

Post a Comment