Tuesday, November 4, 2014

Utilizatorii de internet considera tranzactiile online nesigure

Potrivit unui studiu realizat de Kaspersky Lab si B2B International, aproape jumatate dintre utilizatorii de internet din Europa nu au incredere in nivelul de siguranta al tranzactiilor online, iar peste 60% se tem de fraudele financiare online.

Cercetarea arata si o parte dintre motivele motivele care-i fac pe acestia sa aiba rezerve. Astfel,  34% dintre cei care fac pentru plati online cred ca aplicatiile organizatiilor financiare pentru dispozitivele mobile necesita masuri de securitate suplimentare iar 44% dintre utilizatori spun ca au anulat o operatiune in timpul procesarii din cauza temerilor cu privire la siguranta. 
Nivelul de protectie este un factor important in alegerea unui magazin online sau a unui operator de servicii financiare: 61% dintre respondenti considera ca s-ar simti mai protejati daca organizatiile ar adopta masuri de securitate aditionale pentru protejarea datelor financiare. 

In timp ce 22% dintre utilizatori considera ca securitatea propriilor tranzactii financiare este responsabilitatea bancilor si 14% considera ca ei insisi sunt responsabili, majoritatea (59%) sunt de parere ca atat utilizatorii cat si bancile au responsabilitatea protectiei informatiilor financiare.

No comments:

Post a Comment