Tuesday, June 17, 2014

Credite de consum: Ce promotii ofera bancile la refinantare?

Cei care doresc sa-si refinanteze creditele de consum la costuri mai mici au de ales intre mai multe promotii. Cum cererea de credite este redusa, bancile cauta sa-si fure clientii intre ele, iar consumatorii pot profita de aceasta situatie.

CEC Bank a lansat o promotie prin care a scazut costul total al creditului de nevoi personale pentru refinantare in lei cu aproximativ 1,5%. Banca a eliminat comisionul de analiza dosar, a redus comisionul de administrare lunar la jumatate, insa a urcat rata dobanzii prin inlocuirea Robor la 3 luni cu Robor la 6 luni si majorarea marjei fixe peste acest indicator cu 1,7 pp.

Si BRD practica pana la finele lunii iunie, costuri mai mici la creditele de peste 5.000 lei, prin scaderea DAE cu pana la aproximativ 4,7 pp fata de oferta standard. Clientii care solicita un astfel de credit nu mai platesc comision de analiza dosar si administrare lunara, iar asigurarea de viata a fost redusa cu 0,12 pp.
Cei care se indreapta spre un credit la Volksbank pot obtine pana la finele lunii iunie, un credit cu dobanda promotionala, care afiseaza o DAE in scadere cu aproximativ 2 pp. 

UniCredit Tiriac Bank este o alta banca care practica costuri mai mici la finantarea in lei, aceasta reducand inca o data dobanda in cadrul ofertei creditelor “fara niciun comision”. In urma acestei miscari, DAE a coborat cu pana la 3,3 puncte procentuale.

Banca Transilvania deruleaza in prezent o promotie pana la finele lui iunie, prin care a scazut costul total platit de clienti cu pana la 2 pp. Cei care accepta incasarea salariului prin banca nu mai platesc nici comisionul de analiza dosar.

Si Bancpost a aplicat reduceri, prin eliminarea comisionului de analiza dosar. Astfel, creditele de consum presupun un cost total cu pana la 2,8 pp mai mic fata de oferta standard.

Top credite de refinantare de 10.000 lei pe 5 ani cu cele mai mici costuri

Denumire Banca
Denumire Produs
DAE (%)
Banca Transilvania
Credit de nevoi personale - Practic BT - cu virare salariu
10.15
Volksbank
Creditul de consum cu dobanda variabila
10.39
BRD
Credit de nevoi personale - Expresso (cu virare venit)
10.45
Alpha Bank
Credit de refinantare - Alpha ALL in 1 (achizitionat impreuna cu pachet de cont curent si card de credit)
10.62
Credit Agricole
Credit Facile - nevoi personale fara ipoteca (cu virare venit)
10.96

No comments:

Post a Comment