Tuesday, February 25, 2014

Actionarul majoritar Astra: Decizia ASF este excesiva

TNG Romania, companie care detine pachetul majoritar de actiuni la Astra Asigurari, considera ca decizia ASF prin care s-a deschis procedura de redresare financiara este nelegala, excesiva si depaseste prerogativele stabilite de lege.
In comunicatul TNG se precizeaza ca Astra a adoptat un plan de masuri, care include o majorare de capital cu 150 milioane lei. O parte din aceasta majorare provine din fuziunea cu Axa Romania.

In opinia TNG, aplicarea acestui plan incepuse deja, prin convocarea AGA in data de 12 februarie 2014, dar “autoritatea a actionat abuziv suspendand dreptul la vot al actionarilor, zadarnicind astfel orice fel de demers de majorare a capitalului si de satisfacere a necesitatilor imediate de lichiditati ale societatii”.

TNG acuza ca ASF a demarat controlul inopinat – care a dus la instituirea redresarii financiare – in momentul notificarii intentiei de preluare a companiei Axa Romania. “In loc sa aprobe achizitia companiei Axa Romania si fuziunea cu societatea Astra, si crearea unei companii de asigurari mai bine capitalizate, ASF a hotarat sa blocheze tranzactia prin masuri abuzive”, se arata in comunicatul TNG.

Actionarul Astra precizeaza ca cererea de autorizare a fuziunii a fost amanata in mod succcesiv de ASF pana la data cand a dispus masura de intrare in redresare financiara, desi termenul legal pentru aprobarea fuziunii este de 60 zile, iar cererea a fost depusa pe 28 noiembrie 2013.

“Inca inainte de data inceperii controlului care dus la decizia din data de 18.02.2014, decizia reprezentantilor ASF era luata, controlul neavand un caracter real si neurmarind adoptarea unor masuri benefice societatii, ci preconstituirea unui inscris pentru a justifica masura abuziva hotarata inca din data de 20 ianuarie 2014, astfel cu rezulta din minuta intalnirii din acea data, care a avut loc la sediul ASF si in cadrul careia presedintele ASF aducea la cunostinta reprezentantilor societatii decizia ASF de a institui administrarea speciala”, se mentioneaza in comunicatul TNG.

No comments:

Post a Comment