Monday, December 2, 2013

BCE vrea sa creasca siguranta platilor prin telefonul mobil

Banca Centrala Europeana (BCE) propune o serie de recomandari pentru a limita riscurile platilor efectuate cu ajutorul telefonului mobil.

Utilizarea telefoanelor mobile creeaza noi riscuri pentru securitatea platilor, se arata in comunicatul BCE. Un aspect foarte important ce trebuie avut in vedere este ca actuala generatie de telefoane mobile si sistemele lor de operare nu au avut ca obiectiv principal, atunci cand au fost concepute, sa asigure securitatea platilor bancare. 

Pe de alta parte, utilizarea tehnologiei radio pentru a transmite date sensibie, cum ar fi informatii personal si bancare, expune platile mobile la riscuri specifice, care nu apar in alte tipuri de plati.

In plus, comparativ cu platile traditionale, platile mobile implica in derularea lor noi actori, respectiv companiile de telefonie. 

BCE atrage atentia ca publicul ar putea sa fie mai putin informat asupra riscurilor de securitate existente la platile mobile decat in cazul in care utilizeaza o aplicatie de internet banking. 

Pentru a controla aceste riscuri, BCE propune o serie de principii pe care aplicatiile de plati mobile ar trebui sa le respecte. Recomandarile vizeaza evaluarea si controlul riscurilor, procedurile de autentificare, metodele de protejare a datelor personale, procedurile de autorizare a tranzactiilor si informarea consumatorilor cu privire la masurile de protectie pe care ar trebui sa le adopte.

No comments:

Post a Comment