Tuesday, June 18, 2013

Romanii pot contribui la imbunatatirea mecanismelor de autentificare utilizate in platile online

Cei interesati sa ofere feedback cu privire la usurinta si siguranta utilizarii mecanismelor de autentificare utilizate in platile online pot participa la un sondaj derulat la nivel european. 

Scopul sondajului este de a analiza riscurile (phishing, furt de identitate, etc.) asociate fiecarei metode de autentificare la serviciile de plati online. Pe baza rezultatelor obtinute, vor fi facute mai multe recomandari, ce urmeaza sa fie incluse intr-un raport care va fi finalizat pana la sfarsitul acestui an. 
Recomandarile vor fi structurate sub forma unor ghiduri care vor contine cele mai bune mecanisme de autentificare, si care vor fi adresate principalilor actori implicati in platile online, respectiv institutiilor financiare, comerciantilor si providerilor de servicii de plati electronice.

Chestionarul poate fi completat pe website-ul ENISA (Agentia Europeana pentru Securitatea Retelelor si a Datelor Informatice), pana pe 30 iunie 2013. Link-ul direct al sondajului poate fi accesat aici, iar pentru lamuriri legate de completarea chestionarului se poate accesa o pagina care ofera explicatii detaliate ale mecanismelor de autentificare. 

No comments:

Post a Comment