Tuesday, April 2, 2013

Rezervele valutare la BNR au ramas aproape nemiscate in martie

Rezervele valutare la BNR au ramas aproape nemodificate in luna martie, la nivelul de 32,2 miliarde euro. Pentru analisti, acest lucru inseamna lipsa interventiilor bancii centrale pe piata valutara. 

In cursul lunii martie au existat intrari de 864 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice si Comisiei Europene. 

Iesirile s-au ridicat la 825 milioane euro, incluzand si a cincea rambursare de capital si dobanda din imprumutul de la FMI, in valoare de circa 249 milioane euro. 
Platile scadente in luna aprilie in contul datoriei publice si public garantata in valuta insumeaza 186,67 milioane euro. 

“Pe baza estimarilor noastre, aceasta cifra indica ca BNR nu ar fi intervenit aproape deloc pe piata valutara in martie”, au precizat analistii ING Bank. 

Leul a cunoscut insa o perioada de depreciere spre finalul lunii, cand presiunile au venit in special ca urmare a crizei ce a afectat sistemul bancar cipriot, subrezind increderea investitorilor in economia statelor UE, in general. 

No comments:

Post a Comment