Tuesday, April 2, 2013

Primavara a adus usoare cresteri de dobanzi la depozite

Cateva oferte promotionale si intrarerea unor noi jucatori pe piata a facut ca dobanzile medii la depozite oferite populatiei sa inregistreze ussoare cresteri atat la lei cat si la euro. 

Rata medie oferita de banci pentru depozitele in lei variaza intre 5%, pentru scadenta pe 1 luna, si 5,50% pentru depozitele de 12 luni, conform datelor Conso.ro

Luna anterioara a adus cresteri usoare, de 0,1 procente, in cazul depozitelor pe 3 sau 6 luni. Si pentru depozitele in euro, rata dobanzii a inregistrat usoare cresteri. Astfel, rata medie a dobanzii ajunge la 3,10% pentru economiile plasate pe 12 luni. 
Diferentele dintre ofertele bancilor raman insa majore. Astfel, pentru un depoziot de 1.000 lei constituit pe 6 luni, rata dobanzii porneste de la 3,90%, in functie de banca si de oferta, dar ajunge pana la 7,50%. 

Pentru un depozit de 1.000 euro pe 6 luni, rata dobanzii porneste de la 1% si ajunge la 5,25%. 

In consecinta, pentru cei care doresc sa depuna banii intr-un depozit bancar, primul si cel mai important pas este compararea ofertelor, astfel incat randamentul obtinut sa fie maxim. Dobanzile oferite de banci pot fi comparate online pe Conso.ro in sectiuneaDepozite

No comments:

Post a Comment