Saturday, August 15, 2015

Sanctiunile ANPC, contestate de Banca Romaneasca

Banca Romaneasca neaga acuzatile Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), potrivita carora ar fi perceput comisioane ilegale clientilor. Banca a anuntat ca va contesta procesele verbale si ordinele emise de ANPC, prin care a dispus amenzi de 40.000 de lei si modificarea a 27.000 de contracte. 

"Am luat act de decizia ANPC si dorim sa facem cateva precizari cu privire la modul in care institutia a interpretat implementarea Ordonantei de Urgenata 50/2010 de catre Banca Romaneasca. Implementarea OUG 50 avut drept scop alinierea denumirii comisioanelor, conform cadrului legislativ, dar pastrand esenta economica a acestora. Mai mult, Banca Romaneasca nu a comisionat aditional clientii ale caror contracte au fost modificate in 2010", a transmis  institutia de credit.

Banca mentioneaza ca a initiat, deja, demersul de contestare a deciziilor ANPC in instanta si ca isi rezerva dreptul ca, in functie de solutia judecatoreasca, sa reverseze operatiunile efectuate in urma implementarii masurilor ANPC, sa evalueze consecintele economice ale acestor masuri si sa initieze proceduri judiciare de recuperare.

No comments:

Post a Comment