Saturday, August 1, 2015

Romanii fac plati online cu cardul si de 10.000 de euro

Romanii prin curaj si platesc online cu cardul chiar si cand e vorba de plati de mii de euro. In prima jumatate a acestui an, Netopia a intermediat 1,2 milioane de plati cu cardul pe Internet, cu 30% mai multe fata de perioada similara a anului trecut. 

Cele mai mari plati procesate de companie in prima jumatate a lui 2015 au fost pentru achizitii de servicii si produse din zona turismului, cu zeci de sume care s-au apropiat sau au depasit 10.000 euro. Printre acestea s-au numarat bilete de avion si pachete de vacanta in destinatii exotice, destinatii indepartate pentru luna de miere, dar si mobilier sau produse IT&C.

Potrivit companiei, 25% din tranzactiile procesate in prima jumatate a anului au fost realizate de pe telefoane si tablete. Si valoarea totala a platilor intermediate la jumatatea acestui an a urcat cu peste 70% fata de primul semestru al lui 2014, ajungand, la finalul lui iunie, la 65 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Netopia. 

In ceea ce priveste suma medie cheltuita la o tranzactie online, aceasta s-a situat la circa 240 de lei, in crestere de la 180 de lei, valoarea medie pe anul 2014. 

In plus, paltforma mobilPay a atras, in primele 6 luni ale anului, peste 300 de comercianti noi, din arii diverse, de la turism, la retail sau servicii. 

Compania mai mentioneaza si faptul ca platile online realizate de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, au crescut cu 300% fata de primul semestru al lui 2014, in timp ce valoarea lor a urcat cu 20%. 

”Platile cu mobilPay Wallet au fost impulsionate de introducerea optiunii de achizitie online a mijloacelor de transport in comun din Alba Iulia, Turda si Cluj-Napoca si de implementarea, in premiera, a optiunii de plata cu portofelul digital intr-un hipermarket, dar si intr-un lant de restaurante din Capitala. De curand, romanii isi pot achita rapid, prin mobilPay Wallet, si taxa de pod de la Fetesti sau amenzile de circulatie”, se arata in comunicatul companiei.

No comments:

Post a Comment