Saturday, August 22, 2015

OTP Bank, atrasa de tarile cu subsidiare ale bancilor elene

OTP Bank Ungaria anunta ca este in cautare de oportunitati de achizitii in statele unde exista subsidiare ale bancilor elene, cum ar fi Bulgaria, Romania si Serbia, a anuntat vineri adjunctul sefului OTP, Laszlo Bencsik, citat de presa ungara. Cu toate acestea, institutia nu este interesata de achizitii direct in Grecia.   
Anuntul a fost facut odata cu publicarea rezultatelor financiare ale bancii pe trimestrul doi din acest an. Grupul a obtinut, in trimestrul doi din acest an, un profit consolidat dupa taxe de 38,2 miliarde de forinti, depasind estimarile analistilor. Veniturile nete din dobanzi au scazut cu 12% in trimestrul doi din 2015, la 140 miliarde de forinti, in timp ce cheltuielile operationale au inregistrat un declin de 5%, la 96,8 miliarde de forinti, mai reiese din datele publicate de portalul portfolio.hu. In aceeasi perioada, rata creditelor neperformante s-a atenuat la 18,4% la 30 iunie 2015, fata de 19,3% la sfarsitul lunii martie. 

Potrivit reprezentantilor institutiei, situatia din Ucraina nu este foarte promitatoare si costurile de risc ar urma sa creasca si in viitor, dar pana la sfarsitul anului OTP se asteapta la o stabilizare a operatiunilor din Rusia si Ucraina. 

Toate subsidiare OTP au fost profitabile in perioada aprilie - iunie 2015, cu exceptia celei din Rusia, care a inregistrat pierderi de 4,2 miliarde de forinti, aproape dublu fata de trimestrul doi din 2014.

OTP Bank Group ofera servicii financiare universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti.

No comments:

Post a Comment