Saturday, August 15, 2015

Grupul Piraeus ramane fara brokerul de asigurari

Piraeus Bank si-a vandul brokerul de asigurari. Cumparatorii sunt doi greci, unul dintre ei CEO-ul brokerului de asigurari si reasigurari Matrix, cu sediul in Atena, iar celalalt CEO al subsdiarei brokerului din Cipru. Operatiunea vizeaza atat participatia de 5% detinuta de Piraeus Bank Romania, cat si pe cea de 95% detinuta de banca mama. 

”Pretul total pentru vanzarea intregului capital social al Piraeus Broker (PIRBR) catre cumparatori va fi in suma de 442.711 euro”, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial.

Grupul Matrix a fost infiintat in octombrie 2003 ca o subsidiara a brokerului britanic BMS Group. Piraeus Broker a avut, in 2013, venituri de 3,4 milioane de euro, in timp ce numarul clientilor s-a ridicat la 94.000. Numarul contractelor intermediate a fost de 231.000.

Piraeus Bank avea la finele anului trecut active de 9 miliarde de lei si se pozitiona pe locul 11 in sistemul bancar din Romania, cu o rata de solvabilitate de 12,8%. In iunie, banca si-a majorat capitalul cu 24 milioane de euro (110 milioane de lei) prin conversia in actiuni a unui imprumut primit de la banca-mama de la Atena.

No comments:

Post a Comment