Saturday, August 15, 2015

Fuziuni iminente pe piata asigurarilor

Companiile de asigurari din Romania se vor confrunta cu reglementari din ce in ce mai stricte, astfel ca este posibil sa asistam la o serie de fuziuni si achizitii anul acesta si in 2016, sustin reprezentantii EY Romania. Probabilitatea este cu atat mai mare cu cat exista cateva companii cu situatii financiare delicate. 

In aceste conditii, cel putin trei companii ar putea face obiectul unor tranzactii: Astra Asigurari, Carpatica Asig si AXA Life. Insa nu este exclus ca si alte companii care nu vor putea sa sustina viitoarele majorari de capital sa fie tinta unor preluari, suntine Florenta Birhala, manager M&A, asistenta in tranzactii, in cadrul companiei de consultanta financiara si audit EY Romania.


Potrivit acesteia, implementarea directivei Solvency II va aduce mari schimbari in peisajul industriei asigurarilor. Cele mai vulnerabile sunt companiile cu un portofoliu extins de asigurari de raspundere civila auto (RCA), pentru care cerintele de ajustare a capitalului la gradul de risc mai mare al acestui produs vor antrena un val de achizitii, fuziuni si chiar insolvente, a mai spus Florenta Birhala. 

"Asiguratorii cu un apetit de risc crescut vor fi nevoiti sa recurga la surse de finantare externe in cazul in care actionarii nu sunt capabili sa acopere nevoile de crestere a capitalului", a adaugat ea.

Reprezentanta EY mai noteaza ca noile reglementari impun anumite cerinte de pregatire profesionala, chiar si pentru actionari, ceea ce va obliga pe unii dintre acestia sa isi vanda business-urile.

No comments:

Post a Comment