Saturday, August 1, 2015

Fuziune pe piata fondurilor de pensii

Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat prima faza a fuziunii fondurilor de pensii facultative Eureko Confort si Aegon Esential, prin absorbtia primului. Faza a doua a fuziunii va putea fi aprobata dupa obtinerea aprobarii din partea clientilor. 

Potrivit legislatiei, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde doua etape, prealabila si definitiva. Autorizarea definitiva va putea fi decisa numai dupa informarea participantilor cu privire la modalitatea si perioada de desfasurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii facultative (Pilonul III) si obtinerea acordului majoritatii participantilor.

Eureko Confort este administrat de Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative, iar Aegon Esential este gestionat de Aegon Pensii - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private.

La 30 iunie, fondul Eureko Confort avea 3.731 de participanti, cu active de 5,59 milioane lei si o cota de piata de 0,49%, potrivit datelor ASF.

In schimb, fondul Aegon Esential avea 105 participanti si active nete de 10.000 de lei, dupa ce si-a inceput activitatea in luna mai.

La aceeasi data, Pilonul III insuma 365.450 de participanti, cu active de aproape 1,14 miliarde lei.

Grupul olandez de asigurari Aegon a preluat anul trecut activitatile de asigurari de viata si pensii private obligatorii ale Eureko Romania. Preluarea a adus Aegon circa 472.000 de clienti si a ajuns la 768.861 la finalul anului trecut, de la 263.990 cu un an in urma.

No comments:

Post a Comment