Monday, August 10, 2015

Bancile romanesti risca sa piarda sase milioane de clienti

Bancile din Romania au concurenta din ce in ce mai mare din plan extern. Banca poloneza Alior poate atrage 6 milioane de clienti din tara noastra in urma unui acord incheiat cu Telekom Romania pentru furnizarea de servicii bancare clientilor companiei.
Firma de comunicatii va actiona ca intermediar pentru furnizarea serviciilor financiare ale Alior clientilor persoane fizice si companiilor, potrivit unui raport publicat de banca poloneza.

Compania va oferi cele mai multe dintre servicii in magazinele companiei. Oferta va fi sustinuta de o campanie de promovare.

Acordul va autoriza Telekom Romania sa opereze in numele bancii ca intermediar in furnizarea de servicii financiare, precum deschidere si modificari in conturile bancare, overdrafturi/limite, depozite, imprumuturi, carduri si altele.

Serviciile vor fi furnizate populatiei, persoanelor care desfasoara activitati de afaceri, precum si companiilor si altor organizatii.

”Cooperarea dintre cele doua parti va functiona ca o filiala a Alior Bank in Romania", se arata in raport.

Insa acordul devine nul daca in termen de opt luni nu va fi deschisa o filiala a Alior Bank in Romania sau nu va fi obtinuta aprobarea ca Telekom Romania sa vanda produse bancare conform intelegerii.

Cooperarea dintre cele doua parti se va concentra pe atragerea unui numar "substantial" de clienti Telekom Romania Mobile Communications la serviciile Alior, pe furnizarea de tehnologie si servicii de tranzactionare pentru clientii respectivi, dar si pe oferirea de produse si servicii beneficiind de caracteristici unice rezultand din cooperarea dintre o banca si o companie de telecomunicatii.

Acordul va continua cooperarea dintre banca si T-Mobile, care a condus la lansarea T-Mobile Banking Services (T-Mobile Us?ugi Bankowe) in mai anul trecut.

Banca ploneza Alior Bank a fost infiintata la sfarsitul anului 2008. In prezent, institutia furnizeaza servicii pentru aproape trei milioane de clienti, din care 126.000 de companii.

Un sfert din actiunile Alior Bank au intrat, de curand, in posesia celei mai mari companii de asigurari din Polonia, PZU, la care statul detine 35% din actiuni.

No comments:

Post a Comment