Sunday, August 9, 2015

Actionarii ASTRA nu sustin majorarea capitalului

Actionarii societatii de asigurari ASTRA, aflata in redresare financiara, au subscris titluri de doar 87.338 de lei in cadrul celei de a doua etape de majorare a capitalului social. Astfel, in primele doua etape ale procesului, actionarii au adus doar 134.617 lei din necesarul total de 425 milioane de lei.

Conform datelor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB), valoarea subscrierilor din a doua etapa reprezinta 0,0205% din suma estimata a fi obtinuta. 

In prima etapa, actionarii au avut un aport la capital de 47.278 lei. 

Conform companiei, in perioada 6 - 19 august a.c. se va derula Etapa a treia a subscrierilor in cadrul majorarii capitalului social, perioada in care actiunile nou emise vor fi oferite spre subscriere Investitorilor Calificati.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a societatii in februarie 2014, numind firma de consultanta KPMG Advisory SRL in calitate de administrator special.

Societatea a revenit pe profit anul trecut, consemnand un rezultat pozitiv net de 30,7 milioane de lei, dupa ce, in 2013, a raportat o pierdere record de peste 917 milioane de lei, conform unui raport publicat pe site-ul societatii. In 2014, societatea a subscris prime in valoare de 770,11 milioane de lei.

No comments:

Post a Comment